Lys i høstmørkeret

Lys i høstmørkeret

Høsten gjør sitt inntog og mørket kommer fort. For oss i lampebransjen betyr det en sesong med fokus på lys som skaper ro, kos og varm stemning. Lyset har alt å si for å skape nettopp den varme stemningen i det kalde, kommende været.

Her er noen raske og enkle tips nå når høsten kommer.

 

1. Prioriter mindre, men flere lyskilder

Å skru på takbelysningen, som eneste lyskilde, gir et flatt og monotont lysrom. Utover dagen vil du ha et større behov for å roe ned etter en lang dag. Demp eller skru av takbelysningen og gå heller for mindre og flere lyskilder. Du får mer ut av lyset dersom bruker gulv- og bordlamper kring sonene du oppholder deg i. For eksempel ved å plassere en gulvlampe ved siden av sofaen, et par små lamper i bokhyllen og en bordlampe på skjenken. Samtidig, gir det større fleksibilitet og de kan enklere justeres etter dagslyset og været.

 

Punktbelysning på bokhyller, malerier eller annen dekor er også stemningsskapende lys.

 

2. Varmt og kaldt lys

Det sier kanskje seg selv at varmt lys vil bidra til varmere og koseligere stemning. Varmetemperaturen på et lys måles i Kelvin (K). Kelvingraden er alltid presentert på pakningen til en lyspære. Fargetemperaturen spenner fra kjølig, blåaktig lys til varmere lys med mer rødt i. Jo lavere tall (f.eks. 2000K), desto varmere fargetemperatur. Det er ikke bare lysets røde toner som gir en varmere stemning. Kroppen utskiller også mer melatonin i rødere lys og den fysiologiske effekten hjelper deg å slappe av.

 

En SmartLight-pære gir mange muligheter. Med slike pærer kan du justere både fargetemperatur, styrke og velge farge (RGB pærer). Se vårt utvalg av smartpærer her.

 

Kelvingrad:

 Kelvingrad

 

3. Varmere materialer

Husk at lyset reflekteres på både vegger, tak og i lampenes materiale. Sølv og krom er kjølige materialer og vil potensielt bidra til et kjøligere uttrykk. Materialer som gull og messing vil bidra til å skape mer varme, totalt sett. Bytt ut lampeskjermer til mørkere, lunere farger og velg gjerne materialer som velour eller ull. Da får du både lunere lys og du gir samtidig interiøret et løft!

Flere varme lyskilder og deilige materialer.

 

4. Ikke glem uteområdet

Hva er vell koseligere enn et godt opplyst inngangsparti i høstmørkeret? Utelamper, lyslenker og lyslykter gjør det til en fryd å komme hjem. Prioriter terrassen og hagen, som du kanskje sitter å ser på fra sofaen. Vi slår et slag for utelys hele året!

 

Det trenger ikke være komplisert å justere lyset etter sesongen. Legg til et par lamper i rommene, velg pærer med varm fargetemperatur og bruk materialer i varmere toner så oppnår du stemningen som får deg til å slappe av og finne roen. Ikke glem at er varmt hjem er et innbydende hjem i høstmørkeret🍁

 

Bilder lånt fra Google.

Tilbake til bloggen
1 av 3