Dimming

Det er mange spørsmål knyttet til dimming av lys og pærer. I dag, finnes det flere teknologier slik at du får lyset du ønsker til enhver tid.

Å kunne dimme lyset gjør at du alltid kan regulere lyset etter behov. I dag, finnes det flere teknologier innen dimming. Her er en oversikt over de vanligste løsningene, så får du se hvilken løsning som er best for deg.

 

Veggdimmer (ekstern dimmer)

Når vi har merket en lampe som "dimbar" betyr dette at lampen kan dimmes med en ekstern dimmer og dimbar lyspære. Lamper med integrert LED-lys kan dimmes når de er merket som "dimbar". Pass på å få montert/velge en dimmer som er tilegnet LED-produkter. Bruk en godkjent installatør til å utføre jobben for trygg montering.

Merk at totalforbruket på lampen(e) og lyspæren(e) målt i Watt, må overstige minimumsbelastningen på selve dimmeren.

 

Integrert dimmer

Noen produkter kommer med tilhørende dimmer. Da kommer lampen enten med en sklibryter, en skru- eller touch-knapp som regulerer styrken. Det gjelder på bordlamper, gulvlamper og vegglamper. Produkter som kommer inkludert dimmer er merket med "Dimmer inkludert: Ja" under produktspesifikasjoner. 

 

Touchdimmer 

Noen lamper kommer med integrert touchdimmer, der du regulerer lyset ved å holde inne/på dimmer-knappen. Dimmeren er her plassert mellom tranformatoren og LED-lyset. 

Vi har også stykkvise ledningsdimmere med touch, som kan monteres på ledningen til ønsket lampe. 

 

3-step dim

I vårt utvalg finner man både lamper og LED-pærer merket med "3-step dim". Disse lampene eller pærene kan dimmes i tre steg med lysbryteren. Det vil si at du kan bruke en slik pære i en bordlampe med vanlig lysbryter. Da klikker du deg enkelt til ønsket lysstyrke med bryteren.

Det samme gjelder lamper med denne funksjonen. Da bruker du på samme måte veggbryteren til å regulere lysstyrken. Dette er et veldig godt alternativ i lamper som ikke har dimmer-bryter, eller dersom du ikke ønsker å montere veggdimmer. 

Våre produkter med "3-step dim" dempes i trinnene: 100% - 50% - 25%.

Merk at disse lampene og pærene ikke funker å dimmes med vanlige, trinnløse dimmere. LED-chipen i produktene er ikke laget for dette. 

 

Dim to warm

Med denne dimmer-merkingen får du pærer/lamper som blir varmere i fargetemperaturen når de dimmes ned. Fargen skiftes gradvis ettersom lyset senkes. Kelvingraden synker. Denne formen for dimming gir en varm og lun stemning, som kan påminne om den tidligere halogenbelysningen.

 

Smart light - smartpærer

Smartpærer er det mest teknologiske innen belysning - for alle. Med disse pærene kan du både dimme lyset, justere fargetemperatur og sette timer. Det gjelder alle våre pærer merket med "CCT". Med pærer merket "RGB" har du i tillegg mulighet til å endre selve fargen på lyset. Smartpærer styrer du enkelt med telefonen via appene "TuyaSmart" eller "Smartlife". Kobles opp via Wifi. 

Et enkelt og smart valg, som fyller alle ønsker og behov uten noen form for elektrisk installasjon. 

Les alt om Smart light her

Tilbake til bloggen

Noen alternativer til dimming

 • Lys til stua

  Lys til stua

  Vi oppholder oss mye i stuen og har behov for ulik belysning etter hvilke aktiviteter som foregår i rommet. 

  Lys til stua

  Vi oppholder oss mye i stuen og har behov for ulik belysning etter hvilke aktiviteter som foregår i rommet. 

 • Lys på kjøkkenet

  Lys på kjøkkenet

  Skap et funksjonelt og innbydende kjøkken med god allmennbelysning og godt arbeidslys.   

  Lys på kjøkkenet

  Skap et funksjonelt og innbydende kjøkken med god allmennbelysning og godt arbeidslys.   

 • Lys på soverommet

  Lys på soverommet

  På soverommet trenger vi lys etter ulike behov. Les mer om hva slags lamper vi anbefaler.

  Lys på soverommet

  På soverommet trenger vi lys etter ulike behov. Les mer om hva slags lamper vi anbefaler.

1 av 3