Interiørtrender 2024

Lyssettingens viktige rolle i moderne hjem

Året 2024 bringer med seg spennende interiørtrender som på ny definerer måten vi tenker på innredning og atmosfære i hjemmet. Et av de mest fremtredende elementene denne sesongen er belysning, som ikke lenger bare handler om funksjonalitet, men i økende grad om stil, stemning og personlighet. Belysning i 2024 gir oss en unik mulighet til å transformere rom, skape dynamikk, og uttrykke identitet.

 

Skulpturelle lamper som kunstverk

Lamper er ikke lenger bare en lyskilde, men har utviklet seg til å bli kunstverk i seg selv. Trenden med skulpturelle lamper dominerer i 2024, hvor armaturer fungerer som statement pieces. Disse lampene kommer i uvanlige former og materialer, fra buede organiske former til geometriske, nesten arkitektoniske strukturer. Materialvalg spenner fra glass og metall til keramikk og tre, og gir et preg av luksus samtidig som de tilfører en kunstnerisk dimensjon til rommet.

 

Bærekraftige materialer og teknologi

Bærekraft har blitt en integrert del av interiørdesign, og dette gjelder også for belysning. I 2024 ser vi en økning i bruk av resirkulerte og naturlige materialer, som bambus, kork og resirkulert glass. Disse materialene kombineres ofte med energieffektiv LED-teknologi, som ikke bare reduserer strømforbruket, men også gir muligheten til å justere fargetemperaturen for å tilpasse atmosfæren i rommet. Dette gjør at belysningen kan endres fra kjølig og energigivende på dagtid til varm og avslappende om kvelden.

 

Smarte lysløsninger

Smarte hjem fortsetter å være en sentral trend i 2024, og belysning spiller en viktig rolle i denne utviklingen. Smarte lysløsninger gir mulighet for automatisk justering av lysstyrke, fargetemperatur og til og med farge, basert på tid på dagen eller personlig preferanse. Stemmestyring og appkontroll gjør det enklere å integrere lysstyringen i daglige rutiner, og mange velger nå løsninger hvor lyset tilpasser seg brukerens bevegelser i hjemmet, noe som både er praktisk og energibesparende.

 

Se vårt utvalg av smartprodukter her.

 

Layered lighting: Lag-på-lag belysning

Layered lighting, eller lag-på-lag belysning, er en annen trend som virkelig har tatt fart i 2024. Denne teknikken går ut på å kombinere ulike typer belysning, som omgivelseslys, arbeidslys og aksentbelysning, for å skape en mer dynamisk og stemningsfull atmosfære. For eksempel kan en stue ha en kombinasjon av en stor taklampe for generell belysning, bordlamper for leselys, og små, diskrete spotlights for å fremheve kunstverk eller andre detaljer. Denne lagdelte tilnærmingen gir mulighet for større fleksibilitet og tilpasset belysning gjennom hele dagen.

 

Retro glamour

I tillegg til de moderne og futuristiske trendene, ser vi også en gjenoppblomstring av retrostilen i belysning. Inspirert av 70- og 80-tallet, kommer lamper med dristige, fargerike design, messingdetaljer, og fløyelsaktige teksturer. Denne stilen blander eleganse med en leken nostalgi og gir rommet en følelse av både luksus og personlighet. Retro lamper med et snev av glamour er perfekte for å tilføre et rom varme og karakter.

Interiørlampe av Flamingo bordlampe med lampefot formet som en flamingo i gull og antikk svart med lampeskjerm i velur med frynser - Aneta belysning

 

Minimalistiske og transparente design

På den andre enden av spekteret finner vi den minimalistiske trenden, hvor enkelt design og rene linjer dominerer. Transparente lamper laget av glass eller akryl gir en følelse av letthet og luftighet, og passer godt inn i moderne hjem der man ønsker å bevare en åpen og lys atmosfære. Disse lampene er ofte nesten usynlige, men gir likevel en subtil eleganse til rommet.

 

Årets interiørtrender innen belysning handler om mer enn bare å lyse opp et rom; de handler om å skape stemning, tilføre karakter og forbedre livskvaliteten gjennom design. Fra skulpturelle lamper og bærekraftige materialer til smarte teknologiske løsninger og lag-på-lag belysning, gir 2024 oss en rekke innovative og stilfulle måter å opplyse våre hjem på. Uansett stilpreferanser, er belysning i år et essensielt verktøy for å skape et hjem som føles både personlig og moderne.

Tilbake til bloggen
  • Interiørtrender 2024: Lyssettingens viktige rolle i moderne hjem

    Interiørtrender 2024: Lyssettingens viktige rol...

    Året 2024 bringer med seg spennende interiørtrender som på ny definerer måten vi tenker på innredning og atmosfære i hjemmet. Et av de mest fremtredende elementene denne sesongen er belysning,...

    Interiørtrender 2024: Lyssettingens viktige rol...

    Året 2024 bringer med seg spennende interiørtrender som på ny definerer måten vi tenker på innredning og atmosfære i hjemmet. Et av de mest fremtredende elementene denne sesongen er belysning,...

  • Lys til stua

    Lys til stua

    Vi oppholder oss mye i stuen og har behov for ulik belysning etter hvilke aktiviteter som foregår i rommet. 

    Lys til stua

    Vi oppholder oss mye i stuen og har behov for ulik belysning etter hvilke aktiviteter som foregår i rommet. 

  • Lys på kjøkkenet

    Lys på kjøkkenet

    Skap et funksjonelt og innbydende kjøkken med god allmennbelysning og godt arbeidslys.   

    Lys på kjøkkenet

    Skap et funksjonelt og innbydende kjøkken med god allmennbelysning og godt arbeidslys.   

1 av 3